Kemisk peeling

Kemisk peeling

Pro Power Peel

Kemisk peeling hör till de mest effektiva metoderna för att få bukt med ojämn pigmentering, tilltäppta porer, grov ytstruktur samt linjer och förlorad spänst.

Pro Power Peel är Dermalogicas mest kraftfulla kemiska peeling. Vi kan anpassa denna profesionella behandlingen efter hud. En kur på 3-6 gånger ger hållbara och långsiktiga resultat. Pro Power Peel kan även utföras som en enskild behandling med fokus på lyster och jämnare hudyta.

Kemisk peeling och hudhälsa

Att ha hudhälsan i fokus är viktigt i alla steg när det gäller hudvård – och detta är extra viktigt när det kommer till kemisk peeling. Dermalogicas förhållningssätt är att starka professionella peelingar ska arbeta med huden, inte mot den.

För det hittar vi rätt balans av ingredienser som både ger djupgående resultat, är effektiva att arbeta med samtidigt som de är säkra och reducerar risken för biverkningar.

Pro power peel 30 min

Passar dig som är fokuserad på själva peelingen och vill ha en tidseffektiv men kraftfull behandling. Peelingen appliceras endast på ansikte inklusive den undre käklinjen.

Pro power peel 60 min

Perfekt för dig som vill ha både resultat och upplevelse. Peelingen appliceras på ansikte, hals och dekolletage. Behandlingen avslutas med djupgående serum, masker samt eventuell apparatur eller massage.

Vad kan vi behandla med kemisk peeling?

Beroende på vad man vill behandla i huden, väljs en syra anpassad för just detta ändamål. Förutom att man får en balanserad hud med mer lyster och ökad cellförnyelse, kan man även behandla följande indikationer:

  • Solskadad hud
  • Åldrande hud
  • Fet / obalanserad hud
  • Rynkor och linjer
  • Torr och livlös hud

Behandlingarna kan bokas som 30 eller 60 minuter

För hållbara resultat rekommenderar vi dig att följa de råd om förberedande och eftervårdande hudvårdsrutiner som hudterapeuten rekommenderar.

Vad kan jag förvänta mig efter en behandling?

Efter behandlingen känns huden omedelbart fräschare och får en ökad lyster. Vid behandling med kraftfullare syror kan även en lätt rodnad uppstå, vilken vanligtvis lägger sig redan samma dag. Några dagar efter behandlingen kan en torrhetskänsla och en lättare fjällning uppstå i huden, som ett resultat av den ökade cellförnyelsen vi eftersträvar vid behandlingen.

Det är då viktigt att låta huden vila och se till att återfukta med anpassade produkter samt att använda solskydd.
För ett fullgott resultat som håller i sig är det naturligtvis även viktigt att ta hand om huden hemma mellan behandlingarna. Vilka produkter som passar just dig hjälper vi dig med att ta fram under behandlingstillfället.

Gör behandlingen ont?

Detta är väldigt individuelt och varierar från person till person. När vi applicerar syra  på huden ger den stickande och kliande känsla. Första gången man gör en kemisk peeling känns behandlingen oftast lite mer än efter upprepade behandlingar. Detta är på grund av att hudytan är väldigt torr vilket syran kan reagera på.