Borttagning av ytliga blodkärl

30 min

Ytliga blodkärl är vanligt förekommande och kan visa sig på olika sätt. Vanligast är på de ställen i ansiktet runt näsan, kinder och i kroppen som har blivit mest utsatta för solexponering, men det kan också vara genetiskt betingat. Blodkärlen i huden är normalt väldigt tunna, vilket gör de svåra att upptäcka med blotta ögat.

När kärl vidgas blir de mer framträdande, vilket kan visa sig som en rodnad eller ett mer tydligt rött kärl. Detta förekommer oftare hos personer med hudproblem som t.ex. rosacea och acne. Den metod vi använder hos oss på SRHudklinik för borttagning av ytliga blodkärl är SmartCure.

– SmartCure är en behandling som med hjälp av termokoagulering tar bort ytliga kärl, en teknik som får kärlväggarna och blodkärlet att koagulera på ett säkert och snabbt sätt.

Orsaker till ytliga blodkärl

Orsakerna till ytliga blodkärl kan ofta vara okända. De ytliga blodkärlen kan uppkomma i samband med högre ålder, rosacea, solskadad hud, efter strålbehandling, som biverkan till lokala steroider, p-piller och graviditet.

Boka din behandling redan idag!

Kolla gärna vår andra behandlingar som också kan bidra till vacker hud. Klicka här